6e ONK Neerijnen 25-05-2019

Afgelopen zaterdag waren we te gast op het motorcross circuit in Neerijnen. Ondanks dat wij hier met de brommercross al jaren komen is het gisteren het een en ander mis gelopen. Wij als bestuur willen hier via dit bericht even duidelijkheid scheppen wat de reden was van diverse beslissingen.

Zoals het hele jaar was de opkomst gisteren super goed. In totaal waren er 36 deelnemers aan het starthek. Helaas was dit starthek gisteren voor velen één van de meeste niet mee werkende factoren van deze mooie dag.  Tijde

ns de eerste manche is gebleken dat het starthek NIET gelijktijdig bij iedereen is gevallen. (hier zijn ook beelden van) Helaas is dit zowel de wedstrijdleider als de starter NIET opgevallen wat dus betekende dat de wedstrijd NIET werd afgevlagd voor een herstart.

Na de wedstrijd net amper en wel van de brommer af had ik al een aantal deelnemers bij mij staan met het verzoek te gaan kijken naar de ronde tijden en de eind uitslag van de eerste manche.

Ongeveer 1/3 van de deelnemers was NIET goed geklasseerd door een voor ons tot op heden nog onbekende reden. Wij zijn als bestuur in overleg gegaan met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de tijdwaarneming, waarop ons netjes aangegeven werd dat een aantal transponder NIET goed zouden functioneren. (dit was ook voor de andere klasses) De beste man van de tijdwaarneming heeft zijn best gedaan om handmatig naast het tijdwaarneming systeem de boel bij te houden. Gezien het aantal deelnemers wat wij gisteren aan het starthek hadden staan is dit onmogelijk! en heel reëel gezien konden we ook niet meer goed in kaart brengen waar wie geëindigd zou moeten zijn.

Op dat moment hadden we i.v.m. de tijdsdruk die er was i.v.m. de uitloop ( ja we weten dat we laat begonnen) hebben wij samen met de wedstrijdleider besloten om de eerste manche AFTEKEUREN. De eerste manche is dus NIET afgekeurd i.v.m. het starthek, maar gezien de uitslag NIET kloppend was.

Wij kregen de optie op deze manche te herstarten. In onze ogen op dat moment was dat de beste oplossing. Wij hebben als bestuur op dat moment dan ook besloten om te her starten en de al verreden eerste

manche ongeldig te verklaren.

Vanaf de nieuwe 1e manche + de 2e manche heeft de club er 2 mensen bijgezet om handmatig de boel te tellen naast de tijdwaarneming. Zodat we niet weer de zelfde problemen hadden als de eerste manche.

Wij begrijpen uiteraard dat niet iedereen hier op dat moment blij mee was. Wij moesten een besluit nemen en dat hebben wij op dat moment ook gedaan. Wij vonden dit op dat moment het beste vandaar dat dit besluit genomen is.

Wij hopen voor iedereen dat het nu duidelijk is.

Eventuele vragen of reactie mogen per email naar nina@brommercross.nl

Namens het Bestuur,

 

Open chat
1
Hallo 👋🏻,
Kan ik je helpen?
Powered by