Voorwoord 2020

Seizoen 2020 staat op het punt te beginnen. Tijd voor een kleine terugblik. In 2019 hebben we een goed ONK-seizoen gehad waar we bij enkele wedstrijden bijna 50 deelnemers mochten ontvangen. Ook de zeven wedstrijden voor de dames-, standaard-, en varioklasse waren een succes met veel meer deelnemers dan in 2018. Door dit succes gaan we ook in 2020 weer zeven wedstrijden organiseren voor deze klassen. Ook de Euronations in 2019 was met een deelnemersaantal van 110 een groot succes te noemen. Vooral de buitenlandse deelnemers waren laaiend enthousiast over de prachtig mooie crossbaan Kötterbos van HAMC te Sint Isidorushoeve. Dit jaar zal de Euronations in Frankrijk plaatsvinden. We verwachten weer veel Nederlandse deelnemers in dit fantastische weekend.

Voor seizoen 2020 hebben we geluisterd naar de deelnemers door wat minder wedstrijden te organiseren en daarbij een regeling met vier schrapresultaten in te voeren. Hierdoor hopen we gedurende het hele seizoen meer deelnemers vast te kunnen houden. Tevens hebben we dit jaar weer drie ONK’s op een nieuwe crossbaan, namelijk de Heksenplas te Hummelo , Gageldijkcircuit te Lochem en het kappersmaatcircuit van de BMAC Borculo.  Natuurlijk zullen ook veel rijders de GP-baan de Schans van MACL te Lichtenvoorde leuk gaan vinden. Alle andere ONK’s worden dit jaar ook op echte, goed te rijden brommercrossbanen gehouden.

Voor de urencross hebben we dit jaar vijf wedstrijden op de kalender staan. Er is in 2020 geen competitie meer. Door een nieuwe extra klasse te introduceren, namelijk de duoklasse, hopen we op meer deelname. De duoklasse houdt in dat je met twee brommers rijdt. Dit is dus minder zwaar voor de brommer omdat je nu per brommer minder uren erop rijdt. Zie voor meer informatie de reglementen op onze site. Bij de urencross hebben we dit jaar voor ’t eerst in lange tijd weer de klassieker op de kalender staan, namelijk op de Schans van MACL te Lichtenvoorde. Deze baan heeft zich altijd goed bewezen en was in voorgaande jaren goed voor 200 teams. Dus haal die crossbrommer maar uit de schuur!

Vaak horen wij als bestuur dat de MX50 een dure crossklasse is, maar er is ook een optimistischer perspectief. In de brommerklasse, in tegenstelling tot de modernere klassen, behoudt de machine beter zijn waarde. Dit maakt het daarom zowel qua aanschaf als qua afschrijving relatief betaalbaar. Bovendien is de minimumleeftijd in de brommercrossklassen 12 jaar, wat het een leuke opstapklasse na een jeugdcrossklasse maakt. Met een MX50 leer je echt crossen op mooie banen in ook nog eens een mooie competitie.

Door al deze activiteiten zijn we goed op weg onze doelstellingen te behalen. Door vele andere evenementen kun je dit seizoen meer dan 30 starts maken in de brommerklasse. Heb je ook interesse gekregen? Kijk dan even op onze website: www.brommercross.nl. Hier kun je ook informatie vinden over gespecialiseerde bedrijven die MX50-motoren ombouwen naar alle mogelijke wensen.

We hopen iedereen, zowel rijders als fans van de brommercross, te zien bij onze wedstrijden. Om te beginnen op aanstaande zaterdag 21 maart. We wensen iedereen een gezellig en sportief seizoen 2020.

Voorzitter Clemens Reuvekamp