Voorwoord seizoen 2019 Brommercross

Seizoen 2019 staat op het punt te beginnen. Tijd voor een kleine terugblik. In 2018 zijn wij als bestuur begonnen met entreegeld met voorinschrijving, wat een groot succes was. Meer dan 65 voorinschrijvingen is voor ons een teken dat we op de goede weg zijn. We hebben bij de ONK BX-wedstrijden gemiddeld meer dan 30 deelnemers per wedstrijd gehad in 2018. Ook de feestavond was goed bezocht.  Ons doel, het maken van de 50cc brommercross tot een volwaardige motorcrossklasse, kwam daardoor al weer een stap dichterbij.

Ook dit jaar gaan we enkele wedstrijden rijden met DMX Oost-Midden Nederland. Dit heeft als doel de rijders te laten proeven hoe het is om onder zwaardere omstandigheden te rijden. Dit omdat wij de brommercross zien als de ideale opstapklasse voor de jongere crossers die de jeugdcross hebben gemist, maar wel met de leeftijd van 14 tot 18 jaar nog graag willen instappen in een crosscompetitie. Vaak is voor deze instap bij de jeugd een 125cc crossmotor nog net te snel.

In 2019 rijden we vijf van de dertien ONK BX-wedstrijden op een nieuwe baan. Door het aanbod van een mooi programma hopen we ook in 2019 op veel inschrijvingen. We rijden in 2019 met vier klassen, namelijk de MX50-, dames-, standaard-, en varioklasse. De dames,- standaard- en varioklasse rijden in 2019 zeven wedstrijden die meetellen voor het kampioenschap. We hopen door deze maatregel te treffen meer inschrijvingen te krijgen, want het zijn echte instapklassen. De kosten zouden dan ook voor deze rijders wat minder kunnen zijn. De resterende wedstrijden mogen ze meerijden bij de MX50.

Dan hebben we ook nog ieder jaar de Euronations. Dit is een uitwisselingswedstrijd met veel rijders uit verschillende Europese landen. Het is zowel een individuele wedstrijd als een landenwedstrijd. Wij als Nederland scoren elk jaar weer erg hoog. Dit jaar mogen wij de Euronations organiseren. De wedstrijd wordt verreden bij de HAMC in St. Isidorushoeve. Het wordt een tweedaags evenement op 22 en 23 juni. In het bijprogramma wordt op beide dagen de UMX verreden. Dit wordt zeer zeker erg spectaculair. In 2019 hopen we weer op veel deelnemers. Ruim een week nadat de inschrijving is geopend mogen we al meer dan 60 deelnemers begroeten. Je kunt stellen dat deze internationale wedstrijd erg populair is. We hopen op ruim 100 Europese deelnemers.

Door al deze activiteiten zijn we goed op weg onze doelstellingen te behalen. Door vele andere evenementen kun je dit seizoen meer dan 30 starts maken in de brommerklasse. Heb je ook interesse gekregen? Kijk dan even op onze website: www.brommercross.nl. Hier kun je ook informatie vinden over gespecialiseerde bedrijven die MX50-motoren ombouwen naar alle wensen die er zijn.

We hopen iedereen, zowel rijders als fans van de brommercross, te zien bij onze wedstrijden. Om te beginnen op aanstaande zaterdag 23 maart. We wensen iedereen een gezellig en sportief seizoen 2019.

Voorzitter Clemens Reuvekamp.

1
Hallo 👋🏻,
Kan ik je helpen?
Powered by